Günümüzde ziyaret ettiğiniz her sitede mutlaka bulunan domainler, farklı kurumlar aracılığıyla satın alınabilir. Domain satın almak için başta Domainismi.com olmak üzere ülkemizde hizmet veren diğer satıcıları da tercih edebilirsiniz.

domain nereden alınır

Alan adı satan yerler arasında tercih yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler şu şekilde sıralanabilir:

  • Alım yapacağınız kurumun geçmişini araştırmanız ve güvenilir bir firma olduğunu anlamanız gerekir.

  • Daha önce alınmamış bir domain satın alacaksanız en ucuz yıllık abonelik fiyatını teklif eden firmayı seçmelisiniz.

  • Domain satan yerler ödemeyi yaptıktan sonra o alan adını, o platformda açtığınız hesap adına anlaşma süresi boyunca saklarlar. Bu nedenle alan adı alırken açtığınız mail adresini kesinlikle unutmamanız gerekmektedir.


Domain Satın Almak İçin Nereye Başvurulur?


Domain satın almak için yola çıktığınızda karşınıza onlarca farklı web sitesi çıkacaktır. Yukarıdaki kriterlere göre seçim yaptıktan sonra doğru bir satıcıya ulaşacağınızı garanti ediyoruz. Aynı şekilde domain fiyat indirimleri de yıl içerisindeki bazı özel günlerde ilgili kurumlar tarafından uygulanmaktadır. Yaklaşan bir özel gün ya da kurumların özel olarak düzenledikleri farklı bir indirim dönemleri varsa o zamana kadar beklemenizi öneririz. Bu sizlere ucuz fiyatlara domain kaydı yapma fırsatı tanıyacaktır.

domain satın almak

Eğer başkası tarafından alınmış bir domaini satın almak istiyorsanız, bu durumda o domainin sahibinin kim olduğunu öğrenmeniz gerekir.

Domain Sahibi Öğrenme ve Whois Sistemi


Bir domainin sahibini öğrenmek ya da satın almak için ulaşmanız gereken telefon numarasına erişmek için ilk yapmanız gereken şey o domainin size sunduğu sayfaları incelemektir. Bazı domainler satın almak isteyenler için satış sayfalarına yönlendirilmiş halde bulunabilir. İkinci el domain satın almak için sahibini aradığınız domaini Whois sorgulama sitelerine yazabilirsiniz. Bu sistem size kaydedilen alan adının kime ait olduğunu ve o kişinin ya da kurumun iletişim bilgilerinin neler olduğunu söyleyecektir.

domain satan yerler

Bazı durumlarda alan adı sahibi sorgulama sonucunda o domaini tescil eden şirketlerin bilgileri çıkar. Bu şirketler aracı olduklarından size iletişim bilgileri üzerinden ulaşsanız dahi reel bilgiler vermeyebilirler. Bu gibi durumlarda domainin sahibini bulmak için çeşitli webmaster forumlarına ve sosyal medya gruplarına yönelmeniz yeterli olacaktır.