Günümüz teknoloji çağının hızına yetişebilmek için kurumunuzun ya da bireysel varlığınızın internet ayağındaki oluşumunu en iyi şekilde tamamlamalısınız. Bu noktada ilk yapmanız gereken şey mantıklı ve Google tarafından desteklenen, güçlü bir web sitesi kurmaktır. Bu web sitesinin güçlü olmasının önünü açacak en büyük faktörlerden bir tanesi şüphesiz sahip olduğu domain ismidir. Domain ismi bir web sitesinin en temel yapı taşıdır.

alan ismi niçin önemlidir

Domainin önemi hem Google açısından hem de kurumsal izlenim açısından açıklanabilir. Her ikisi de farklı konulardır ancak ortak paydada buluştukları noktalar çok fazladır.

Google Açısından Domain İsmi Neden Önemlidir?


Google, bir siteyi taramadan önce ilk olarak alan adıyla tanışır. Alan adı yeni bir sitenin Google gözündeki ilk izlenimi olduğundan, mantıklı bir domain seçimi yapmak çok önemlidir. Domainin sıfır olması, tertemiz bir sayfanın size ait olduğunu gösterir. Daha önce satın alınmamış bir domain ismi, gelecekteki kariyerini ya sizin elinizde kazanacaktır ya da kaybedecektir.

google alan adı

Asıl önemli konu Google gözünde daha önce yayın yapmış olan domainlerin sonradan tekrar kullanılmaları hususudur. Arama motoru cezaları, yanlış yönlendirmeler, yasal uyarılar ve kısıtlanan yayın hakları ikinci el bir domainin tamamen çöp olmasına neden olabilir. Aynı şekilde geçmişinde çok iyi noktalara gelen domainlerin de gelecekte yapılandırılan bir projeye çok büyük katkıları olacaktır. Satın alınmak üzere olan bir domainin geçmişi çok iyi şekilde araştırmalıdır.

Kurumsal İzlenim Açısından Alan Adının Önemi Nedir?


İyi bir domaine sahip olmak, size meyvelerini hemen vermeyen mantıklı bir alışveriştir. Bu süreci bir fidanın büyümesiyle eşdeğer görebilirsiniz. Domainler zaman geçtikkçe kıymet kazanırlar. Bu kıymet Google gözünde arttığı gibi kurumsal kimliğiniz açısından da pozitif yönde artış gösterecektir. Markanız için satın aldığınız bir domain, 10 sene sonra markanızla birlikte büyümüş olur ve müşterilerinize hizmet edebilmeniz için size çok büyük bir fırsat sunar.

kurumsal alan ismi önemi

İnternet dünyasında var olmak ve markanızı güçlü bir alan ismi ile temsil etmek, markanıza teknoloji aracılığıyla ulaşan müşterilerinizin size daha çok güven duymasını sağlar. Erkenden alınan marka adları, ileride markanızın tescilli alan adını almak istediğinizde çok büyük paralar ödemenizin de önüne geçecektir. Markanız varsa ve markanızın dijital varlığı için bir şeyler yapmak istiyorsanız, bu sürece domaininizi alarak başlayabilirsiniz.