Bu işlerden pek anlamıyorsanız ve yolunuz bir şekilde internetin büyülü dünyasına düştüyse, gözlerinizi sonuna kadar açıp bir şeyleri izlemekten ileriye gidemezsiniz. Bugün sizlere domain alırken dikkat etmeniz gereken 5 önemli madde sayacağız. Bu 5 önemli madde sayesinde alan adı alma ihtiyacı duyduğunuzda, kendinizi riske atmadan bir alışveriş yaptığınızdan emin olacaksınız. Site ismi alırken dikkat edilmesi gerekenler emin olun sizi çok büyük bir yükten kurtaracak.

"www" ile başlayan ".com" ya da benzeri uzantılarla biten bu kısa ifadelerin satın alınması sandığınız kadar kolay değil. Nitelikli bir alışveriş için her şeye dikkat etmelisiniz.

Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


1. Piyasanın En Ucuz Fiyatını Bulun

domain alırken

Bir domaini almadan önce mutlaka piyasadaki tüm firmaları araştırın. Özellikle uzun süreli domain almak isteyenlerin bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Toplu alımlarınızda domain tedarikçileri ile ayrıca iletişime geçmenizi öneriyoruz.

2. Domain Alırken Kimseye Danışmayın 

domain alırken

Domain ticareti yapmak için alacağınız bir alan adı hakkında kimsenin fikrine danışmayın. Fikrine danıştığınız birisi sizden önce davranıp ilgili domaini satın alabilir. Alan adı sektörü ne yazık ki gizli tutulması gereken önemli fikirlerin kazandığı bir çalışma sahasıdır.

3. Doğru Domaini Aldığınızdan Emin Olun 

doğru domain

Birçoğumuz yeni bir site ismi alırken klavyede yanlış yapmayacağımızı düşünerek, satın alma ekranına almak istediğimiz alan adını bir kerede yazıp geçiyor. Bu yazımda Türkçe karakterleri kullanmış ya da yazım hatası yapmış olmanız durumlarını mutlaka gözden geçirin ve yanlış bir alım yapmayın.

4. Alacağınız Domainin Maddi Tarafı Kadar Maneviyatını da Düşünün 

domain alırken

Alacak olduğunuz domainin hedef kitleniz tarafından rahatlıkla anlaşılabilir olması gerekir. Reklam maliyetinizi ve yaygınlık potansiyelinizi en iyi noktalara taşımak için kulağa hoş gelen ve akılda kalıcılığı olan isimleri tercih etmeniz gerekir.

5. Domain Aldıktan Sonra Dikkat Etmeniz Gereken Şeyleri Unutmayın 

alışveriş

Bir domaini satın aldıktan sonra her şeyin bittiğini sakın düşünmeyin. Mutlaka yenileme tarihlerinden önce size mail ve SMS yoluyla bildirim yapılması gerektiğini tedarikçinize iletin. Yenileme tarihi kaçırılmış olan domainler ilerleyen dönemlerde sizi zora sokabilir.

Bu bahsettiğimiz 5 unsuru göz önünde bulundurarak mükemmel bir domaine sahip olabilirsiniz.